Over Ons

Geschiedenis
Al sinds 1910 is Klopper & Kramer een echt familiebedrijf dat gestart is in Nijmegen door de heren Klopper en Kramer. Klopper & Kramer bestaat in ´s-Hertogenbosch sinds 1949. In dat jaar zat ´s-Hertogenbosch ernstig verlegen om een uitvaartverzorging. De heer Jan Kramer, vader van de huidige eigenaar Roland, werd door de toenmalige bisschop Mgr. Mutsaers van het Bisdom ’s-Hertogenbosch benaderd. Hij accepteerde de uitnodiging. Al gauw werd Klopper & Kramer een begrip in de regio. Hij is actief gebleven bij Klopper & Kramer tot zijn overlijden op 25 april 1991.
Zijn zoon Roland Kramer is sindsdien de eigenaar van de uitvaartonderneming. Onder zijn leiding blijft Klopper & Kramer zich vernieuwen. Klopper & Kramer kent een Rooms Katholieke oorsprong. Maar we werken veel breder dan dat. Iedereen is welkom bij ons. Daarom hebben we onze naam ingekort tot Klopper & Kramer Uitvaartzorg.

Over ons
Het team van Klopper & Kramer Uitvaartzorg bestaat uit verschillende enthousiaste medewerkers.
Carina is de stem aan de telefoon tijdens kantoortijden. Als secretaresse is zij onder andere verantwoordelijk voor de administratie.
Peter en Boyd zijn algemeen medewerkers en houden zich vooral bezig met de werkzaamheden in het Uitvaartcentrum, het vervaardigen van drukwerk en chaufferen.
Klopper & Kramer Uitvaartzorg heeft drie uitvaartverzorgers. Roland Kramer, tevens eigenaar van Klopper & Kramer, John Brouwers en Lobke Kramer. Uw eerste aanspreekpunt zijn zij. Als u buiten kantoortijden belt, krijgt u altijd één van deze drie aan de telefoon.

 
 
Roland Kramer RU - Uitvaartverzorger
Roland is het vak ingerold via zijn vader die de uitvaartonderneming in Den Bosch opzette. “Ik heb er nooit over nagedacht. Van jongs af aan ging ik gewoon mee en leerde het vak van binnenuit kennen. Het is mooi werk waar veel dankbaarheid bij komt kijken. Want als je steun kan bieden tijdens verdrietige momenten en kan zorgen dat er een uitvaart komt die recht doet aan een overledene, dan voel ik mij dankbaar. Elke keer weer”, legt Roland uit.
 
 
John Brouwers RU - Uitvaartverzorger
John wist al op jonge leeftijd dat hij het uitvaart-vak in wilde gaan. “Ik was geloof ik zeventien toen ik Roland benaderde. Hij vertelde me dat ik over een jaar of vier nog maar eens terug moest komen; mits ik er dan nog hetzelfde over dacht. “De aanhouder wint, dus ik startte bij Klopper & Kramer en werk er inmiddels al bijna 25 jaar met héél véél plezier”, zegt John met een brede glimlach”. Omdat het werk heel intensief is, is het ook belangrijk dat je een uitlaatklep hebt. “Die heb ik, twee zelfs, in de muziek en op mijn boot. Muziek maken bij de ‘Stageband’ of samen met mijn gezin genieten van een mooie tocht op het water, dan vind ik mijn ontspanning”.   
 
 
Lobke Kramer RU - Uitvaartverzorger
Lobke heeft haar opleidingen gedaan in management en haar studie in het uitvaartwezen afgerond. Net als haar vader is zij “gewoon” het vak binnen gerold. Het zit gewoon in haar genen. Lobke vertegenwoordigt, samen met broer Boyd, de vierde generatie binnen Klopper & Kramer.
In haar vrije tijd gaat Lobke er graag op uit met haar jonge gezin.
 

Peter Verhoeven - Algemeen medewerker
Peter houdt zich voornamelijk bezig met werkzaamheden binnen het uitvaartcentrum. Zijn verantwoordelijkheden zijn de drukkerij en het wagenpark. “Ik moet in mijn werk erg creatief en flexibel zijn en kunnen denken in oplossingen. Dit is wat het voor mij erg uitdagend en afwisselend maakt. Toen ik jonger was had ik zeker niet de ambitie om te gaan werken binnen de uitvaartzorg. Na mijn Universitaire-opleiding heeft Roland mij benaderd en ik maak inmiddels meer dan 20 jaar deel uit van het vaste team. ” In zijn vrije tijd is Peter vaak te vinden op de Badmintonclub en houdt hij zich graag bezig met koken.
 
 
Boyd Kramer - Algemeen medewerker
De jongste telg binnen Klopper & kramer is Boyd. Samen met zus Lobke vertegenwoordigt hij de vierde generatie binnen Klopper & Kramer. Na zijn middelbare schoolopleiding was de keuze voor Boyd niet moeilijk om ook in de uitvaartzorg te gaan werken. Boyd heeft enkele gerichte opleidingen binnen de uitvaartzorg gevolgd. Boyd heeft een “mensen-mens mentaliteit”. Hij houdt van mensen, heeft graag mensen om zich heen. Zijn betrokkenheid bij uitvaarten is dan ook bijzonder groot. Boyd luistert graag naar muziek, sport graag en is vaak in de buitenlucht te vinden.
 
 
Carina Hulsker - Secretaresse
Carina heeft haar opleiding afgerond aan het Schoevers Instituut, zij werkt inmiddels al meer dan 25 jaar bij Klopper & Kramer. “Ik realiseer me heel goed dat ik de stem ben achter Klopper & Kramer, vaak ben ik het eerste contact met nabestaanden”.
Haar werkzaamheden voert ze voor een groot gedeelte achter de schermen uit, het reilen en zeilen op de achtergrond is haar toevertrouwd. Carina houdt van reizen, sporten, wandelen met de hond en haar grote sociale kring. 
 

Wat dit team verbindt, is de warme betrokkenheid en hoogstaande kwaliteit
die ieder persoon elke dag weer waarmaakt.
“Het team maakt van Klopper & Kramer het bedrijf dat staat voor de gedachte:
"dan voel ik mij veilig en vertrouwd".
Zo hoort het ook”, aldus Roland.