Inspiratie

 

Er zijn tal van mogelijkheden om een uitvaart vorm te geven.
Op deze pagina plaatsen wij ontwikkelingen en inspiratie met betrekking tot een uitvaart.
Wellicht dat u dit aan het denken zet of u helpt bij het maken van keuzes.


 

Begraafplaats Orthen

Begraafplaats Orthen ligt slechts op 700 meter van de historische binnenstad en is 12 hectare groot. Samen met fort Orthen en het aanliggende park kan de begraafplaats gezien worden als een van de parken in de stad.
Op begraafplaats Orthen zijn de verschillende delen nog goed herkenbaar. Het oudste deel bevindt zich rond de kapel. De kapel, neogotisch vormgegeven naar plannen van de Bossche architect L.C. Hezemans en gefinancierd door de Zusters van Liefde, de Fraters van Tilburg en het Bisdom van 's-Hertogenbosch, werd in 1882 gebouwd als begraafplaats voor de, in 1877 overleden, Bisschop Zwijsen. In de crypte onder de kapel worden nog steeds de bisschoppen van 's-Hertogenbosch en andere Katholieke hoogwaardigheidsbekleders bijgezet.
Direct naast de kapel liggen de oudste grafakkers. Hier bevinden zich ook verscheidene hardstenen grafmonumenten met cultuur- en kunsthistorische waarde. De oudste akkers zijn relatief open van karakter en worden niet door hagen gecompartimenteerd. In dit deel staan ook de oudste laanbomen zoals monumentale beuken, haagbeuken, acacia's en paardenkastanjes.
Het nieuwere gedeelte ligt lager. Het hoogteverschil tussen het oude en nieuwe deel is goed te ervaren op de afscheidsplaats aan de Heesterlaan. Deze ruimte is in 1998 in gebruik genomen voor afscheidsbijeenkomsten in de open lucht. De grafakkers op het westelijk deel worden allen omzoomd door geschoren hagen. Hierdoor ontstaan intieme, besloten groene ruimten waar optimale rust heerst.
Door het plaatsen van de gedenktekens in "kamers' is tevens een duidelijk verschil gemaakt in sfeer tussen de openbare, parkachtige paden en de intieme, besloten kamers. De sfeer van de grafkamers verschilt door het type monument, vrij dan wel uniform of vanwege een specifieke functie zoals bijv. kinderakker. Daarnaast kent de begraafplaats Orthen nog een aantal bijzondere grafvelden. Deze begraafplaatsen in een begraafplaats zijn beschikbaar gesteld voor o.a. kloosterorden als de Zusters van Liefde, Zusters van Carolus Borromeus, Zusters van J.M.J. en de Oorlogsgravenstichting.
<b>uniforme gedenktekens</b>kapel voorzijde<b>urnenzuilen</b>kapel binnen altaar
Kijk voor meer informatie op www.begraafplaatsorthen.nl/


============================================================================================================================

 

Tolad

Kijk voor meer informatie op www.tolad-one.com============================================================================================================================


RememberBox
 

De RememberBox is een persoonlijk bedankje om mee te geven aan de genodigden en belangstellende van een uitvaart. Met de RememberBox krijgt iedereen een waardevolle en tastbare herinnering mee naar huis.

De RememberBox is een doosje dat qua vormgeving volledig gepersonaliseerd kan worden met foto's, een mooi gedicht of een tekst. Binnenin zitten twee kaarsjes die thuis gebrand kunnen worden om even stil te staan bij de overledene of de familie die achterblijft.kijk voor meer informatie op www.rememberbox.nl

 

============================================================================================================================
 

 

 

 
Cookie instellingen